Skåpbil körde in i fotgängare i London – minst en död

Nyheter

Kommentarer inaktiverade för Skåpbil körde in i fotgängare i London – minst en död

Skåpbil körde in i fotgängare i London – minst en dödNYHETER

Efter en kvällsbön under ramadan samlades moskéns besökare på gatan utanför i Finsbury Park i norra London.

Då körde en vit skåpbil in i folksamlingen. En person har avlidit, och minst åtta har förts till sjukhus.

En man har gripits, uppger polisen.

Två personer befarats ha dött i händelsen, skriver Daily Mail.

Minst tio personer har skadats när en skåpbil körde in i en folkmassa på Seven Sisters Road i Finsbury Park. Händelsen inträffade vid 00.20, lokal tid, under natten till måndag, rapporterar brittiska medier.

Flera muslimer hade samlats utanför den lokala moskén efter tarawih, kvällsbön under ramadan, uppger flera ögonvittnen.

När en äldre man kollapsade vid en busshållplats skyndade flera personer dit för att hjälpa honom.

Då ska skåpbilen ha kört in i dem. Enligt uppgifter till The Evening Standard hoppade en knivbeväpnad person ur fordonet, och minst en person i folkmassan ska ha blivit huggen.

– Folk försökte desperat teckna åt en polisbil att komma dit. Jag såg inte exakt vad som hände, jag vaknade av att folk på gatan skrek och ropade. Det var orolig stämning, säger närboende Cynthia Vanzella till CNN.

Skåpbilens förare kom ut ur fordonet.

– Folkmassan hjälptes åt att putta föraren mot polisen, och sedan stoppade polisen in honom i polisbilen, säger Cynthia Vanzella i CNN:s sändning.

Polisen har spärrat av området uppger vittnen för Reuters. Flera ambulanser har skickats till platsen.

Muslimska rådet: ”Vi ber för offren”

Om det rör sig om terrordåd eller en olycka är ännu oklart – polisen i London är i nuläget knapphändiga med information om brottsrubriceringen.

Tidigt på måndagsmorgonen rapporterade tidningen The Guardian att brittiska anti-terror-polisen nu arbetar med händelsen. Enligt tidningen ska de hjälpa till att reda ut om föraren avsiktligt kört in i folkmassan.

”Vi handskas med en händelse på Seven Sisters Road, vi uppdaterar med detaljer varefter”, skriver Metropolitan police på Twitter.

”Vi har fått information om att en skåpbil har kört över församlingsmedlemmar när de lämnade moskén i Finsbury Park. Vi ber för offren”, skriver muslimska rådet i Storbritannien.

– En fruktansvärd händelse. Mina tankar går till de skadade, deras nära och kära och utryckningspersonalen på plats, säger Storbritanniens premiärminister Theresa May till The Guardian.

Finsbury Park ligger omkring sex kilometer norr om Londons stadskärna.

Texten uppdateras.

Profilbild Susanna HållbusSUSANNA HÅLLBUS

Om Kupongnytt

Senaste rabattkoder från ledande butiker. Zalando, Elgiganten, H&M, Apotea, Cdon, Halens, Ellos rabattkoder rabatter studentrabatter och erbjudanden.

Sponsrade Annonser